Sömn är något som många slarvar med utan att tänka sig för. Det är viktigt att få tillräckligt med sömn för att du ska fungera både fysiskt och mentalt. Antalet timmar av sömn som du behöver är väldigt individuellt och vissa sover upp emot 8 timmar medan andra känner att 5 timmar är tillräckligt.

För att få god sömn är det viktigt att du sover i en lugn och trygg miljö. Du kan till exempel inreda sovrummet med lugnande färger och mönster. Hos nolhagahem.se hittar du allt du behöver för att skapa ett harmoniskt sovrum. Det är även viktigt att ha kuddar som är tillräckligt hårda och en madrass som passar just dig.

Tips vid dålig sömn

Under sömnen ser kroppen till att reparera sig själv. Till exempel så byggs både skelett och muskler upp medan vi sover. Det är därför viktigt att du får god sömn för att detta inte ska störas. Känner du dig stressad i ditt sovrum kan det vara läge att titta på både inredning och färger. Det sägs till exempel att färgerna blå och grönt gör oss avslappnade och glada. Har du för stark färg i sovrummet kan detta upplevas som stressande.

Skapa ett mysigare sovrum

Många är också väldigt ljuskänsliga när de ska gå och lägga sig. Då kan det vara bra att ha heltäckande gardiner som kan hålla ute allt ljus. För en lite lyxigare känsla kan du även införskaffa sköna sängkläder. Då blir det automatiskt mysigare att gå och lägga sig speciellt om du har gosiga filtar i sängen. Något som också är viktigt att tänka på är att endast vara i sängen när du ska sova. Sitter du och jobbar i sängen kan hjärnan koppla det till jobb och inte till sömn. Då blir det sen svårare att slappna av när du väl ska sova.