Då är det äntligen tid för årets bästa fest för den som försöker äta lite nyttigare och bli av med några kilon och just den här tiden på åren är det just semesterkilona som många känner att de skulle vilja bli av med.

kräftorMaten vi äter över jul och påsk är vanligtvis inte av den nyttigare sorten och dagarna efter dessa högtider är gymmen välbesökta och löftena många men efter sommaren när det blivit mycket av det goda känns det bra att inleda med kräftfest! Visst kan man göra röror och Västerbottenpaj och annat som inte står på dietisternas lista över mat som är ok för viktnedgång och välmående men äter man enbart det som står i fokus det vill säga kräftorna så kommer vågen att vara glad även dagarna efter. Många känner kanske att det kan vara mycket pill och lite mat när man ska äta kräftor och känner att de blir inte mätta men det finns flera tillbehör man kan servera till som inte behöver vara så onyttiga.

Kräftor på restaurang

På restaurangerstockholm.nu finns det många restauranger i Stockholm representerade som många erbjuder kräftor under augusti-september och de har vanligtvis en hel del tillbehör som ingår och ett helt kök med råvaror som de kan erbjuda till den som har en specifik diet som glutenfritt, GI, laktosfritt eller vilken mat man nu försöker undvika eller är allergisk emot. Det tråkigaste är väl för den som är allergisk mot skaldjur och försöker hålla en diet, men för dem finns andra ingredienser man kan byta ut kräftorna mot så att även de kan delta på festen. På restaurangerna brukar det dock kunna finnas en gräns för hur många kräftor man får äta per person så planerar du att skippa alla tillbehör och äta dig mätt på bara kräftor så kanske det är en bättre idé att ha en kräftskiva hemma, kanske med grannarna eller nära vänner.

Egen kräftskiva

Många tidningar gör test av årets kräftor så att man köper rätt när de kostar en hel del och kan smaka rent vidrigt om man får tag på fel slags kräftor och det kan ju vara tråkigt om det är vad man planerar att enbart äta under hela kvällen. Har man tur så kanske man hittar en ovanlig albinokräfta i paketet som en anställd på en restaurang i Stockholm gjorde, de valde dock att inte servera den då den inte såg så aptitlig ut men annars är det säkert i flera kulturer som man skulle anse att det bringar lycka att äta den ovanliga kräftan, varför inte prova och se! Något som många glömmer av när de går på sen speciell diet är att alkohol innehåller många kalorier, så är du noggrann med vad du stoppar i dig under kräftskivan så glöm inte att även dra ner på nubbarna också. Avslutningsvis bjuds på ett litet klipp på hur det kan se ut på en kräftskiva där reglerna kanske är lite väl strikta…