De flesta vill leva ett friskt liv och ha energi till livets roligheter. För att kunna leva ett härligt liv är hälsan central. Men hur ska du göra för att få till en mer hälsosam livsstil?

Det är nog ingen som missat de grundläggande faktorerna för ett sunt liv: Motion, hälsosam mat, sömn, vatten samt att undvika stress. Det är lättare sagt än gjort att tillämpa råden i verkligheten när vardagen är fylld av arbete och måsten så att viljestyrkan får sig en törn. Ett tips är därför att satsa på att lägga till hälsosamma aspekter istället för att försöka begränsa dig själv.

Kosttillskott och mer frukt och grönt

Istället för att lova dig själv att t.ex. sluta äta godis eller snabbmat helt, prova att lova dig själv att lägga till mer nyttigheter i din kost. En bra start är superfood från https://www.dcg.se/ i form av äppelcidervinäger att stärka de goda bakterierna i din kropp med. Här finns även vitlökspreparat som också stärker immunförsvaret. Kombinera dessa hälsostärkare med att lägga till en extra frukt eller grönsak till din kost varje dag.

Lägg till vardagsmotion

Även när det gäller träning är ett tips att försöka lägga till något litet till din dag, varje dag. Gör det som känns bäst just den dagen. En [promenad: https://www.land.se/halsa/promenad-halsoeffekter/ ] om det är fint väder, ett tidigt yogapass hemma framför tv:n om det regnar ute, eller en löprunda när du känner dig motiverad.

En positiv spiral

Du kanske inte tycker att ett äpple om dagen och en promenad ger så mycket för hälsan, men det det gör är att få igång en positiv spiral. Genom att du gör något för dig själv och din hälsa varje dag kommer du att få lust att så småningom öka på träningen och välja bättre mat naturligt. Det är aldrig för sent att börja oavsett hur gammal du är. Du kommer att känna dig som en hälsosam människa och därmed också tänka som en sådan, av egen lust och inte på grund av krav och stress!